Celebram la negociació per avançar cap al canvi d’usos dels hotels

Celebram la negociació per avançar cap al canvi d’usos dels hotels
Des del Fòrum de la Societat Civil valoram com a positives les notícies sobre la negociació del Govern per incloure a la Llei de Turisme el canvi d’ús dels hotels perquè establiments amb la planta obsoleta poden reconvertir-se en habitatges públics, en edificis sociosanitaris, com per exemple, residències de la tercera edat, o en oficines.
 
Volem recordar que aquesta és una proposta que nosaltres ja havíem fet al nostre document “Agenda d’objectius per a la reconversió turística“, que vàrem presentar just fa un any al Parlament, i que vàrem reiterar a “El Futur que volem: full de ruta de la societat civil  per a la transició a les Illes Balears“. En concret, ho recollíem d’aquesta manera a la pàgina 16, com la primera de les propostes prioritàries per avançar cap a la transició del model econòmic: “reconvertir el turisme a la baixa, mitjançant un canvi d’usos a l’oferta hotelera obsoleta, garantint els llocs de feina i uns plans d’ocupació associats”.
 
Per continuar aprofundint sobre aquesta i altres propostes en matèria de transició del model econòmic a les nostres illes, des del Fòrum de la Societat Civil organitzam una jornada aquest dijous 28 d’abril a les 17 h. A aquesta jornada participa, com a ponent principal, Ernest Cañada, coordinador del centre de recerca i comunicació Alba Sud. Cañada és un dels principals investigadors entorn del treball, els conflictes socioecològics i les alternatives en el desenvolupament turístic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *