Banners congrés web (1)

Carta de la presidenta

El model turístic actual i la imprescindible reconversió, amb tota la complexitat i l’amplíssima afectació que suposen, són ara mateix qüestions indefugibles per a la societat de les Illes Balears i el seu futur. I és amb el propòsit d’anàlisi, reflexió i producció de documents pel debat i la transformació que el Fòrum ha convocat el I Congrés de Turisme de la Societat Civil, al qual es convida a participar totes aquelles persones i associacions, amb una visió professional, acadèmica o ciutadana, que se sentin interpel·lades per la situació actual.

D’ençà de la constitució del Fòrum de la Societat Civil, en compliment dels objectius estatutaris proposats, l’associació ha procurat mitjançant reunions, debats i conferències la participació de la ciutadania en els diversos assumptes relatius a la transició cap a un model de convivència justa, equitativa i respectuosa que permeti el més ample desenvolupament social, cultural i econòmic en un marc respectuós amb els drets humans i el medi natural. Es tracta ara d’analitzar l’afectació del monocultiu del turisme de llarga durada amb les conseqüències que ha tengut i d’expressar la voluntat de la ciutadania d’incidir de manera inapel·lable en la definició del futur que ha de protagonitzar.

 

Joana Maria Palou
Presidenta del Fòrum de la Societat Civil

PARTICIPA

Fes-nos arribar la teva esmena al document que treballarem presencialment dimecres dia 26 de juny a través d’aquest formulari, al correu electrònic info@forumsocietatcivil.org o per WhatsApp al 613060224Quan feu la vostra esmena, no oblideu referenciar l’apartat del document el qual esmenau (veureu que estan senyalitzats amb números).

PROGRAMA I ESTRUCTURA DEL CONGRÉS

El Congrés de Turisme de la Societat Civil serà dimecres dia 26 de juny durant tot el dia a l’Estudi General Lul·lià, a Palma. Començarem a les 8:30 amb les acreditacions i hi haurà diferents espais durant tota la jornada: comptarem amb la presència de Fernando Valladares com a ponent principal, gaudirem d’una taula rodona amb protagonistes de diferents àmbits del turisme i a més treballarem en grup per definir quin és el model turístic i què volem la societat civil en relació al turisme de Mallorca.

"El turismo no va a tener más remedio que ser sostenible porque la sostenibilidad no es una opción, al igual que el decrecimiento económico. Lo que pasa es que estamos tan acostumbrados a elegir con la economía capitalista que no nos damos cuenta. Pero quiero insistir en que, aunque el diagnóstico ante el cambio climático es muy crudo y complejo, hay razones para el optimismo"
Fernando Valladares
Professor d'investigació del CSIC

VOLS DIR LA TEVA A LA TROBADA PRESENCIAL?

PREGUNTES FREQÜENTS

Quin és la temàtica d’aquest Congrés?
En aquesta primera edició, la temàtica que es tractarà és el model de turisme que es té a les nostres illes i com afecta a la ciutadania.

A qui està dirigit el Congrés?
A qualsevol persona de la ciutadania que tengui un interès en la temàtica: el Congrés està obert a tothom que vulgui participar, tant si forma part d’una entitat o organització com si no.

Puc participar fent esmenes o propostes al document si no venc a la trobada presencial de dia 26?
Sense cap dubte! Volem que participi la major gent possible, i com que entenem que hi haurà gent que no podrà venir, convidam a totes aquelles persones a fer les seves aportacions al document del congrés.

Quins tipus d’inscripcions hi ha?
Hi ha la inscripció simple (entrada + berenar) o la inscripció amb dinar (entrada + berenar + dinar). A més, també us podeu inscriure per seguir la jornada en línia.

Què hi ha per dinar?
El càtering d’APAEMA, l’Ecoteca, ens oferirà un dinar fet amb producte ecològic i local. Si teniu qualsevol al·lèrgia, intolerància o restricció, escriu-nos a info@forumsocietatcivil.org.

A on es troba ubicat l’Estudi General Lul·lià?