Ens reunim amb la presidenta del Consell de Mallorca per conèixer els pressupostos 2021

Ens reunim amb la presidenta del Consell de Mallorca per conèixer els pressupostos 2021
Després d'una breu explicació per part de la Presidenta sobre els pressupostos del Consell per l'any 2021, remarcant l'aposta decidida per les polítiques socials i seguint el document que trobareu adjunt, les persones representants de les entitats del Fòrum que vàrem acudir a la reunió, agraint la convocatòria, vàrem fer algunes observacions.

En primer lloc era motiu de satisfacció veure que en temps de crisi els pressupostos pujaven. Malgrat això ens falta molta informació per poder tenir una visió clara de l’estratègia del pressupost i la seva distribució en àrees i actuacions prioritàries. Les entitats vàrem coincidir que sense la informació detallada indicant objectius i línies estratègiques, era difícil visualitzar un futur escenari transformador ni un canvi de model.
En concret necessitem saber quines grans partides baixen i quines pugen respecte del 2020 i el perquè. També ens falta una anàlisi comparativa entre Departaments i àmbits d’actuació, així com una visió territorial detallant les despeses per comarques (Palma, Tramuntana, Pla, etc.), i tampoc disposem de referències als fons europeus i la seva distribució estratègica.
En síntesi, totes vàrem coincidir en el fet que els pressupostos no mostren, en aquest nivell d’explicació, el seu enfocament cap a una transició ecològica i social, que és el que Mallorca necessita. Sense una versió detallada de les estratègies i actuacions prioritàries i dels pressupostos que se’n deriven, no es fa possible la visualització de polítiques decididament orientades cap a la transformació més que cap a la recuperació, ni una visió més ecològica.
La Presidenta va anotar les nostres observacions i es va comprometre a preparar més informació i mantenir el diàleg i el treball conjunt amb el Fòrum, a efectes que pel mes de febrer o març, tornar-mos a veure per tenir una visió més clara, ja que segons ella si eren pressuposts de canvi en molts aspectes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *