Ens reunim amb el Consell de Mallorca

Ens reunim amb el Consell de Mallorca

Dia 26 de gener de 16,30h a 18,30h. Participants: Per part del Consell de Mallorca, Margalida Amorós, Dtra. General de Coordinació i projectes estratègics. Teresa Suárez, Consellera de Presidència. Per part del Fòrum: Ana Riera (Mallorca Preservation Fund), Lluïsa Dubon (Palma XXI), Jaume Garau (Palma XXI) i Gustavo de Vicente (PIMEM).

Resum de la reunió del Fòrum amb el Consell de Mallorca.

La reunió ha estat positiva. Per part del Consell han manifestat una altra vegada el seu interès en el fet que el Fòrum participi activament en la definició i seguiment de l’estratègia de Mallorca per encarar la nova situació causada per la COVID. El Fòrum ha mostrat el mateix interès.

Primer el Consell ha mostrat un document sobre el grau de realització de les mesures concretes del programa Mallorca Reacciona.

Després hem parlat de com enfocar la feina conjunta. Hem pensat que abordar tots els temes a la vegada, que poden afectar a Mallorca, era massa complex i, per tant, han sorgit alternatives de com podem començar, arribant als acords següents:

A) Escollim el territori i el turisme com a temes per on començar. Del primer s’ha dit que podem començar – com a prova pilot- per la Serra de Tramuntana, aprofitant que aquest any se celebrarà els 10 anys de la seva Declaració com a Patrimoni de la Humanitat, per veure quines propostes i iniciatives es fan actualment i quines es podrien fer caminar cap a una transició de model econòmic i social.
Deixaríem obert altres temes territorials, que puguin sorgir, com és el Pla de Mallorca, Llevant, espais periurbans..etc. El Fòrum presentarà un document de propostes en un termini aproximat de dos mesos, finals de març o principis d’abril, que es debatran amb el Consell. El Consell també participarà i ajudarà a la feina de detecció i informació sobre la situació de les iniciatives en marxa a la Tramuntana.

B) En el tema del Turisme, hem quedat també que farem un recull de les actuacions i projectes que s’estan fent o projectant, que vagin en la línia d’un canvi de model turístic per Mallorca. Igualment que en el punt anterior, el Fòrum presentarà una proposta en el termini de tres mesos.

C) Mentrestant es posen en marxa aquestes dues iniciatives, el Fòrum es compromet a posar en coneixement del Consell de Mallorca, iniciatives o projectes públics o privats de qualsevol aspecte sobre la transició ecològica, econòmica o social de Mallorca que puguin ser d’interès. El Consell també es compromet a fer el mateix i crear un espai web per recollir, ordenar i mantenir viva la informació sobre aquestes iniciatives. Aquesta activitat estarà oberta durant tot l’any 2022.

D) Ambdues parts veuen la necessitat de fer pública la seva col·laboració i per això organitzaran una jornada de «portes obertes», d’aquí a un parell de mesos, per presentar la feina feta i la feina en procés. També, si és el cas, signaran un conveni de col·laboració que reculli aquestes i altres fórmules de treball conjunt.

E) Per tal de revisar la feina feta i millorar la comunicació i la col·laboració, s’emplacen a una pròxima reunió en 15 dies (dimarts 9 de febrer).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *