El Fòrum declina la invitació a la segona mesa del Pacte Social i Polític

El Fòrum declina la invitació a la segona mesa del Pacte Social i Polític

Al·lega que el Govern no ha fet cap aproximació a les demandes de reformulació metodològica que motivaren la suspensió de la seva participació al procés

El Fòrum de la Societat Civil ha rebutjat la invitació del Govern a assistir aquest dijous 27 de febrer a la segona mesa del Pacte Social i Polític per la Sostenibilitat Econòmica, Social i Ambiental de les Illes Balears. A aquest acte es presentarà el document de conclusions de la primera fase, en què han fet feina els grups de treball constituïts que fins aleshores continuen en el procés, després que la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Palma, el GOB, EAPNi el Fòrum de la Societat Civil en bloc abandonessin els grups de treball als quals assistien. 
 
Després de mesos participant molt activament a 9 dels 12 grups de treball, i d’haver manifestat a través de fins a tres comunicats la seva preocupació i disconformitat pel desenvolupament del procés, el Fòrum va acordar a finals de novembre de l’any passat la suspensió de la seva presència a les meses del Pacte “mentre no es produeixi un canvi total en la metodologia i criteris actuals,  per evitar validar amb la nostra presència el que ha resultat un procés que catalogam de tecnocràtic, poc participatiu i amb moltes mancances en la representació dels interessos dels actors sense interès econòmic (societat civil) en el sector turístic, així com dels resultats  i conclusions que se’n puguin derivar”.
 
Després d’emetre aquest últim comunicat, el Fòrum no ha rebut cap comunicació per part del Govern fins a la invitació per assistir a la presentació de les conclusions de la primera fase del Pacte. No havent-se donat cap de les condicions que es varen plantejar per a tornar a participar al procés, el Fòrum ha declinat assistir a l’acte.
 
El Fòrum de la Societat Civil aglutina 28 entitats molt diverses del món de l’associacionisme ciutadà, l’ecologisme, el sindicalisme o l’economia. Entre totes sumen 151 entitats que treballen en xarxa, més de 200 persones de llarga i reconeguda trajectòria a les seves juntes directives i 32.000 socis i sòcies, per la qual cosa representam un ampli espectre de la societat civil organitzada de les nostres illes. Sense aquesta representació, pilar de qualsevol societat democràtica, a parer del Fòrum de la Societat Civil, no es pot parlar de cap “Pacte”, per la qual cosa, les conclusions de la diagnosi i, especialment, les propostes que se’n derivin per avançar cap a la “sostenibilitat econòmica, social i ambiental” no comptaran amb la legitimitat i el suport necessari per impulsar vertaders canvis a les nostres illes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *