Diàleg sobre els fons europeus amb el conseller

Diàleg sobre els fons europeus amb el conseller

Miquel Company ha destacat el paper fonamental de la participació del Fòrum en el disseny del pla estratègic d’inversions

La xarxa d’entitats ja es va reunir amb el conseller el passat mes de març per aportar la seva visió de les oportunitats que es presenten

Representants del Fòrum de la Societat Civil han compartit avui amb el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, les prioritats i estratègies d’acció que cal abordar per aconseguir que la crisi econòmica generada per la Covid-19 a les Illes Balears es transformi en una oportunitat per superar les febleses de l’actual model socioeconòmic.

Les persones assistents, així com les que han seguit la retransmissió en línia, han pogut obtenir informació de primera mà sobre la gestió que el Govern de les Illes Balears té previst dur a terme pel que fa al programa Next Generation-EU i de la resta de programes de finançament europeu. Per part de la Conselleria, a més del conseller Miquel Company, han participat el director general de Fons Europeus, Félix Pablo, i del director de l’Oficina de Planificació i Coordinació d’Inversions Estratègiques, Joan Carrió.

En la seva intervenció, Miquel Company ha volgut destacar el paper fonamental de la societat civil en la conformació de l’estratègia balear a mig i llarg termini. «La implicació del conjunt de la societat en aquest procés de transformació és el que garantirà el seu èxit. Ara és el moment de posar en valor la visió compartida i de consens per al futur de la nostra terra, que passa necessàriament, per la diversificació, la sostenibilitat, la digitalització i la cohesió social», ha dit.

A més, el conseller els ha felicitat per la pertinència dels plantejaments expressats en la proposta del Grup de Transició Econòmica del Fòrum, recollides en el document ‘Un nou model per a les Balears. Agenda d’objectius per a la reconversió turística’. En aquest sentit, Company ha subratllat que els conceptes que s’hi posen de relleu en aquesta proposta del Fòrum, com la protecció del medi ambient, la seguretat, la proximitat, la digitalització i la sostenibilitat econòmica, social i cultural, «prenen ara un sentit més estratègic que mai».

Per part del Fòrum de la Societat Civil, han participat en aquesta trobada representants de Fundació Gadeso, Col·lectiu Alternatives, Tramuntana XXI, Amics de la Terra, Fundació Iniciatives del Mediterrani, Palma XXI i Pla de Mallorca XXI. També han assistit representants d’U Energia, Arquitectives i de la Universitat de les Illes Balears.

La d’avui també és la tercera xerrada organitzada pel Fòrum de la Societat Civil en el marc del cicle que, amb el títol “Una transició en temps d’emergència”, pretén abordar amb experts i representants d’institucions públiques els reptes que enfronten les Illes Balears en aquesta etapa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *