El Fòrum de la Societat Civil exigeix una ampla participació social en l’assignació i execució de recursos dels Fons Europeus

El Fòrum de la Societat Civil exigeix una ampla participació social en l’assignació i execució de recursos dels Fons Europeus

Així mateix, demana al Govern transparència i que presenti un pla d’actuació

Davant l’arribada de Fons Europeus a les Illes Balears en el marc de la resposta a la Covid-19, el Fòrum de la Societat Civil, plataforma de la qual ​en ​formen part  entitats socials, cíviques, ecologistes, empresarials i sindicals de Mallorca, es mobilitzen per a​ què​​​​l’adjudicació d’aquests recursos vagi encaminada a la transició de model econòmic, social i ecològic a les illes Balears, que alhora serveixin a la recuperació econòmica. Així mateix, demanen al Govern que presenti un pla d’actuació transparent al respecte.
Enguany s’inicia la programació dels fons de la futura Política de Cohesió per al període 2021 i 2027 i altres recursos i ajudes europees. A més a més, Hisenda va assignar a les Balears 300 milions d’euros dels fons europeus contra la Covid-19, la qual cosa situa les Illes com la segona comunitat que més recursos rebrà per capita. No obstant això, recorden que també som la comunitat amb la caiguda més forta del PIB.
Per distribuir i executar aquesta gran quantitat de recursos extraordinaris amb una lògica de transformació de model inclusiva i que no deixi ningú enrere, les entitats del Fòrum, demanen reforçar el diàleg entre el Govern i els agents socials, a través de comissions d’experts i expertes d’alt nivell. Aquestes comissions funcionarien com a espais de debat i intercanvi d’opinions amb les institucions, assessorament i seguiment dels programes finançats amb els fons europeus.
El Fòrum de la Societat Civil també reclama que les entitats locals puguin col·laborar en el procés de governança, amb una presència constant i orgànica a les institucions, que permeti que tenguin les condicions per participar en la proposta i desenvolupament dels projectes finançats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *